28 Ιαν 2014

Οι ένοπλες πτέρυγες των αριστερών παλαιστινιακών παρατάξεων, απαντούν στις αιματηρές ισραηλινές επιθέσεις


Οι ένοπλες πτέρυγες των αριστερών παλαιστινιακών παρατάξεων ανέλαβαν την Πέμπτη την ευθύνη για την εκτόξευση όλμων εναντίον ισραηλινών στόχων, νωρίτερα την ίδια μέρα.

Οι Ταξιαρχίες Αμπού Άλι Μούσταφα, ένοπλη πτέρυγα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), ανέφεραν σε δήλωσή τους ότι εξαπέλυσαν δύο όλμους των 80 χιλιοστών εναντίον ομάδας ισραηλινών τεθωρακισμένων που είχαν εισβάλλει στην περιοχή ανατολικά του Χαν Γιούνις, στη νότια Γάζα. Η δήλωση ανέφερε ότι η οργάνωση θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην ισραηλινή κατοχή.


Μαχητές των Ταξιαρχιών Εθνικής Αντίστασης, ένοπλης πτέρυγας του DFLP

Εντωμεταξύ, οι Ταξιαρχίες Εθνικής Αντίστασης, ένοπλη πτέρυγα του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP), δήλωσαν ότι εξαπέλυσαν δύο όλμους εναντίον ισραηλινής στρατιωτικής τοποθεσίας, ανατολικά του Ντέιρ Αλ Μπάλαχ, στο ύψος της κεντρικής Λωρίδας της Γάζας. Η οργάνωση ανέφερε σε δήλωσή της ότι οι όλμοι εκτοξεύτηκαν ως απάντηση στη συνεχιζόμενη ισραηλινή κλιμάκωση των επιθέσεων στη Γάζα, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ.

Κάλεσε όλες τις παλαιστινιακές στρατιωτικές πτέρυγες να ενωθούν για να αντισταθούν στην ισραηλινή κατοχή.

Νωρίτερα την Πέμπτη, τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν μετά από ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό στη νότια Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν αξιωματούχοι των ιατρικών υπηρεσιών.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε «Νωρίτερα σήμερα τρεις όλμοι εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα προς ισραηλινές δυνάμεις που επιχειρούσαν δίπλα στο φράχτη ασφαλείας στη νότια Γάζα. Μια ώρα αργότερα, οι IDF έπληξαν τρομοκράτες στη Γάζα, που αναγνωρίστηκε ότι ετοίμαζαν να εκτοξεύσουν ρουκέτες στο Ισραήλ».


Παλαιστίνιοι μεταφέρουν τη σωρό του Μοχάμεντ Αλ Άτζλα

Την Τετάρτη, παλαιστινιακές ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι ένας άντρας, ο 32χρονος Μοχάμεντ Αλ Άτζλα, σκοτώθηκε στη γειτονιά Αλ Σουτζάγιε της Πόλης της Γάζας, από χτύπημα ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής αρνήθηκαν την ανάμιξη. Όμως ο νεκρός ήταν ηγετικός στέλεχος των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς, ένοπλης πτέρυγας της Ισλαμικής Τζιχάντ, και πιστεύεται ότι χτυπήθηκε από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής σε άλλη μια περίπτωση στοχευμένης δολοφονίας. Έτσι θεωρείται ότι οι νεκροί της εκεχειρίας, μετά τον πόλεμο του Νοεμβρίου του 2012, έχουν φτάσει τους 15.


Μοχάμεντ Αλ Άτζλα

Η Ισλαμική Τζιχάντ δήλωσε ότι αποφάσισε να επανεξετάσει την εκεχειρία και ορκίστηκε να εκδικηθεί το θάνατο του Άτζλα. Δήλωσε ότι θα επιλέξει το σωστό τόπο και χρόνο για να απαντήσει στα ισραηλινά εγκλήματα.


intifada.gr



Πηγές: Maan, PIC, Maan


LIVE