30 Ιαν 2014

Άλλη μια δολοφονία παλαιστίνιου εργάτη στη Δυτική Όχθη

Καταγγέλουν εν ψυχρώ δολοφονία


θεματικές: Παλαιστίνη

Εν ψυχρώ δολοφονία καταγγέλλει ο πατέρας του 22χρονου Μουχάμαντ Μουμπάρακ, που πυροβολήθηκε θανάσιμα από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής κοντά στο χωριό Αϊν Σινίγια. Διαψεύδει τους ισχυρισμούς των ισραηλινών ότι ο γιός του ήταν οπλισμένος και ότι πυροβόλησε τους ισραηλινούς στρατιώτες.

Είπε ότι ο γιός του εργαζόταν καθημερινά στην περιοχή όπου πυροβολήθηκε.


Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο πρακτορείο Μαάν ότι ο Μουμπάρακ ήταν εργάτης που δούλευε για την εταιρία Αλ Ταρίφι σε ένα πρότζεκτ χρηματοδοτούμενο από την USAID για να βελτιωθεί ο κεντρικός δρόμος του χωριού Αϊν Σινίγια.

Συνάδελφοί του και ένα στέλεχος της εταιρίας Αλ Ταρίφι ήταν κοντά όταν συνέβη το περιστατικό.

«Ενώ έκανε τη δουλειά του, κάποιοι ισραηλινοί στρατιώτες άρχισαν να τον παρενοχλούν», δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Μαάν. «Τον ανάγκασαν να βγάλει τα ρούχα του και μετά να τα ξαναβάλει. Μετά τον διέταξαν να κάνει λίγα βήματα μπροστά, μετά να γυρίσει πίσω, και τελικά τον πυροβόλησαν και τον άφησαν να αιμορραγεί εμποδίζοντας ασθενοφόρα και γιατρούς να τον πλησιάσουν».

Ο υπουργός στέγασης και δημοσίων έργων της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα, Μάχερ Γκνέιμ, καταδίκασε αυτό που περιέγραψε ως «εν ψυχρώ δολοφονία» ενός εργάτη που δούλευε σε πρότζεκτ του υπουργείου σε συνεργασία με τη USAID.

Ο Γκνέιμ καταφέρθηκε επίσης εναντίον των ισραηλινών προσπαθειών να «διαστρεβλώσουν τα γεγονότα» λέγοντας ότι ο Μουμπάρακ δήθεν είχε ανοίξει πυρ εναντίον των στρατιωτών, και ισχυρίστηκε ότι ο νέος «κρατούσε ένα σήμα για να κατευθύνει την κυκλοφορία» όταν πυροβολήθηκε.

Ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα από διεθνείς οργανώσεις δικαιωμάτων.

Ο Μουμπάρακ κηδεύτηκε στο στρατόπεδο προσφύγων Αλ Τζαλαζούν, όπου μεταφέρθηκε με νεκρώσιμη πομπή από το κυβερνητικό νοσοκομείο της Ραμάλας.

Μια ομάδα μασκοφόρων ανδρών έριξε ριπές στον αέρα, κατά τη διάρκεια της τελετής.


Πηγή: Maan [1, 2]


athens.indymedia.org


LIVE